València

En llibertat amb càrrecs els vuit detinguts en protestes estudiantils a València

A les portes de l'Institut Lluís Vives de València, el mateix lloc on dijous es van produir diverses càrregues policials que van acabar amb vuit detencions, començava aquest divendres una nova concentració dels estudiants. En la primera ocasió, els joves sortien al carrer per protestar contra les retallades en educació. La segona, ho han fet en solidaritat amb els joves arrestats i en contra de l'actuació policial. Durant la tarda de divendres, desenes de persones s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia per donar suport els vuit detinguts mentre declaraven davant del jutge. Finalment, tots han estat posats en llibertat amb càrrecs. En total, ja sumen disset els detinguts des de dimecres passat. La delegada del govern espanyol a València ha avisat de la il·legalitat d'aquestes manifestacions.

RedaccióActualitzat
Un grup d'uns 300 joves ha participat divendres en una nova concentració a l'IES Lluís Vives en protesta per les detencions que s'han practicat en diversos actes reivindicatius durant els últims dies. Després de concloure l'acte a l'institut, que ha congregat mig miler de persones, un grup de joves ha continuat la marxa i és llavors quan s'han tornat a produir nous enfrontaments entre els agents i els manifestants i noves detencions. Alguns dels protestants han assegurat que han rebut cops i contusions per part de la policia. Diversos veïns de la zona han mostrat el seu suport als concentrats baixant des dels balcons ampolles d'aigua i refrescos.

"Un intent d'acovardir"

El portaveu de Compromís ha expressat la seva preocupació per l'intent d'acovardir uns joves que, segons explica, dijous van actuar "de forma pacífica", no com "la direcció política de la Policia". Això, ha continuat, "està ajudant perquè molta gent presenti denúncies contra qui políticament ha decidit les càrregues".

Sánchez León diu que aquestes manifestacions són il·legals

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha convocat per la setmana vinent els responsables dels partits amb representació a les Corts Valencianes, (PP, PSPV-PSOE, EUPV i Compromís) per analitzar "la proliferació de concentracions i manifestacions no comunicades", segons ha expressat a través d'un comunicat. Sánchez de León ha assenyalat que dóna suport a les actuacions policials, "dutes a terme fruit d'accions il·lícites protagonitzades per un grup minoritari de manifestants".

Denuncien l'agressió que va patir Mònica Oltra

Representants de Compromís han denunciat que Oltra va ser agredida divendres quan "s'estaven manifestant pacíficament" "demanant l'alliberament dels joves menors d'edat detinguts de manera absolutament desproporcionada i irregular". La mateixa diputada ha reivindicat que "la Policia ha d'estar per protegir el dret de reunió i de manifestació, no per emprendre-la a cops contra xiquets d'entre 12 i 17 anys".

El Sindicat d'Estudiants, per la seva banda, ha convocat una jornada "contra la repressió i les retallades" dijous que ve. La Universitat de València confia en un "ràpid alliberament" dels estudiants detinguts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut