Albolote, Granada

El pres comú més antic d'Espanya surt en llibertat després 36 anys entre reixes

Considerat el pres comú més antic d'Espanya, Miguel Montes Neiro, ha sortit de la presó finalment aquest dimecres després de 36 anys entre reixes. Convençut que no tornarà a delinquir ha declarat: "Em sento lliure". Neiro ha dit que ara comença la seva "primera oportunitat " a la vida. Visiblement emocionat, acompanyat de les germanes i de les seves dues filles, que sempre li han fet costat, Neiro ha deixat enrere la presó enmig d'una gran expectació mediàtica. "No sóc una mala bèstia", ha assegurat.

RedaccióActualitzat
Ja com a exprès, Neiro ha dit a la trentena de mitjans de comunicació que l'esperaven a la sortida del centre penitenciari que penedir-se del que va fer "no serveix de res" i que dedicarà la resta de la vida a les seves filles: "Les meves deesses".

Neiro ha quedat en llibertat després que ahir mateix l'Audiència de Màlaga aprovés una liquidació de condemna per 124 dies. Prèviament, el govern de Zapatero i el del PP també van emetre diversos indults per raons humanitàries tenint en compte que està malalt d'hepatitis i tuberculosi.

Montes Neiro, que ara té 61 anys, té un ampli historial delictiu, però mai ha comès delictes de sang. El seu periple per les presons comença el 1976, quan és condemnat per negar-se a fer el servei militar obligatori. Més tard, és condemnat per delictes relacionats amb les drogues, robatoris i violació de domicili o per trencament de condemna.

També ha protagonitzat fins a 8 intents de fuga, l'últim aprofitant un permís extraordinari després de la mort de la seva mare el 2009. En tots aquests anys només ha tingut un període de llibertat condicional de 2 anys entre el 1994 i el 1996.

La seva família sempre havia denunciat la injustícia del cas ja que ha passat més anys a la presó que assassins i terroristes amb delictes de sang.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut