Imatge d'arxiu del pont de l'Assut de l'Or a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
El pont de l'Assut de l'Or és un dels exemple, segons els manifestants, del "malbaratament".
València

Diverses manifestacions marquen "els símbols del malbaratament" al País Valencià

El comboi del malbaratament al País Valencià arrenca al circuit de Fórmula 1 de la capital, continua per Terra Mítica i acaba a l'aeroport de Castelló. Aquest és un dels itineraris que han tret a la llum milers de manifestants. Diverses marxes han recorregut València, Alacant, Benidorm i Castelló per marcar en el mapa el que anomenen "símbols del malbaratament de la Generalitat Valenciana". Els manifestants han protestat contra una política "basada en els grans esdeveniments" que, diuen, ha contribuït als actuals "retallades en serveis bàsics".

RedaccióActualitzat
Els principals sindicats valencians han convocat aquestes marxes en el marc dels actes contra el Decret Llei del Consell de mesures d'ajust per a la reducció del dèficit. Milers de persones s'han sumat a la convocatòria i han marcat amb el seu pas indrets com la Ciutat de la Llum d'Alacant o el pont de l'Assut de l'Or a Valencia.

La portaveu de la UGT, Maite Montaner, ha explicat que aquests espais són "símbols molt clars de les festes i saraus del govern valencià en aquests anys" i ha criticat que els empleats públics siguin ara els que "paguin aquest malbaratament".

A la ciutat d'Alacant, 5.000 persones, segons els sindicats, i 1.500, segons la policia, han anat en cotxe fins al voltant dels platós cinematogràfics de la Ciutat de la Llum per recórrer a peu els últims metres.

A Benidorm, unes 2.000 persones també han marxat entre l'estació del tramvia i les portes de Terra Mítica, sense incidents. A l'aeroport de Castelló, encara sense cap companyia aèria, s'ha fet una protesta similar.
Anar al contingut