Barcelona

Joel Joan demana disculpes als cineastes per si algú es va ofendre per la gala dels Premis Gaudí

Dos dies després de la celebració de la gala dels Premis Gaudi, l'organització ha sortit al pas de les crítiques que han aixecat alguns aspectes del guió. El president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha enviat un comunicat al Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya assegurant que la quarta edició dels Premis Gaudí es va concebre com un comèdia musical en clau d'humor que "no pretenia en cap cas ofendre ningú". "Si algú s'ha sentit ofès, demanem disculpes", ha afegit Joan.

RedaccióActualitzat
El posicionament del president de l'acadèmia es fa públic després que el mateix conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va retreure públicament que la gala no li va agradar "gens" perquè no afavoria l'autoestima del cinema català, perquè posava tots els polítics al sac de la corrupció i perquè no tenia en compte que el govern, tot i les retallades, manté el seu suport estratègic al cinema del país.

Entre els professionals del sector també s'han aixecat crítiques les últimes hores per les bromes respecte a companys d'ofici com Ventura Pons o alguns comentaris que es van fer des de l'escenari sobre el director de "Pa negre", Agustí Villaronga. La mateixa productora de "Pa negre", Isona Passola, va qualificar els guionistes de la gala d'"animalots".

Segons Joel Joan, l'acadèmia admira l'obra d'Agustí Villaronga, "a qui estimem i respectem especialment", així com la dels directors i professionals. La resposta arriba després que la junta ordinària del Col·legi de Directors ha aprovat un comunicat en el qual rebutja el "tracte ofensiu" que, al seu entendre, es va donar al director Agustí Villaronga durant la gala.

El president de l'ens diu que els darrers quatre anys l'Acadèmia del Cinema Català ha lluitat per la difusió del cinema català donant suport al sector i a la feina dels seus professionals i ha celebrat els Premis Gaudí amb l'objectiu de donar estatus social i visibilitat al cinema. Per això, insisteix, des de l'acadèmia seguiran lluitant perquè el cinema català estigui present al món.

Les crítiques no s'han limitat només entre les institucions i els professionals, sinó que també s'han deixat sentir a les xarxes socials, on hi ha opinions per a tot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut