Homs

El règim sirià torna a bombardejar Homs i causa almenys una cinquantena de morts

L'exèrcit sirià torna a bombardejar aquest dilluns al matí la ciutat de Homs, feu de l'oposició a Bashar al-Assad. Segons les primeres informacions de fonts opositores, els atacs han deixat ja almenys una cinquantena de morts i un nombre indeterminat de ferits. Fonts oficials sirianes, però, neguen que hi hagi cap ofensiva militar i asseguren que és una operació antiterrorista.

RedaccióActualitzat
Les bombes tornen a caure amb força aquest dilluns al matí a la ciutat siriana de Homs, on divendres un atac similar del règim de Bashar al-Assad ja va deixar 260 morts.

Damasc s'acarnissa amb el principal feu dels opositors, una ciutat del centre del país on aquest dilluns, segons les primeres informacions, ja haurien mort una cinquantena de persones a causa de l'atac de l'exèrcit sirià.

Les televisions àrabs mostren imatges en directe de diverses columnes de fum a la ciutat. Durant la nit, un grup de desertors ha atacat un punt de control de l'exèrcit i han fet 3 morts i capturat 19 soldats.

Malgrat les imatges d'obusos que arriben, fonts oficials sirianes neguen que hi hagi cap ofensiva militar a la ciutat i asseguren que es tracta només d'una operació antiterrorista contra bandes criminals que estan atacant la població civil.

Els nous atacs de l'exèrcit de Bashar al-Assad es produeixen mentre la comunitat internacional és incapaç de consensuar una condemna del règim sirià. Rússia i la Xina van vetar aquest cap de setmana un text condemnatori al Consell de Seguretat de l'ONU. Ara els països occidentals i els àrabs insten a adoptar noves sancions contra Síria al marge de l'ONU. Tunísia ja ha trencat relacions amb el règim d'Al-Assad i insta els països àrabs a adoptar mesures similars.

Les diferents diplomàcies es mostren indignades amb el bloqueig de Rússia i la Xina. El ministre d'Afers Estrangers britànic, William Hague, ha acusat Moscou i Pequín de girar l'esquena al món àrab, i el seu homòleg francès, Alain Juppé, els ha avisat que hauran d'assumir la responsabilitat davant dels ulls de tot el món.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut