Barcelona

El conseller d'Interior veu probable que se suspenguin les classes demà

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha avisat d'un segon episodi de neu i fred a primera hora de la tarda que provocarà més problemes que els que hi ha hagut fins ara a Catalunya. Afectarà el litoral, des de l'Empordà fins al Camp de Tarragona, i també algunes comarques de l'interior. La Generalitat recomana avançar la recollida dels infants de les escoles, no conduir si no és imprescindible i desaconsella les activitats a l'aire lliure. El govern demana prudència també pel fred extrem que continuarà els pròxims quatre dies.

RedaccióActualitzat
En la seva compareixença d'aquest migdia, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha alertat que a primera hora de la tarda arriba a Catalunya un segon episodi de neu i fred més intens que afectarà gairebé tot el litoral català i algunes comarques de l'interior. Puig ha demanat prudència i s'ha mostrat confiat que es gestionarà amb èxit.

Comarques afectades

L'episodi de neu i fred de la tarda afectarà gairebé tot el litoral català, des del Baix Empordà i fins al Camp de Tarragona, i algunes comarques de l'interior. En canvi, no s'espera que nevi amb intensitat ni al Pirineu ni a les Terres de l'Ebre.

Puig ha informat que les comarques amb més afectació seran l'Empordà, la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Vallès, el Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat.

Universitats tancades


La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha cancel·lat fins divendres tota l'activitat en els campus de Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sant Cugat del Vallès i Manresa a causa del temporal. El rector d'aquesta universitat, Antoni Giró, ha aexplicat que a la resta d'instal·lacions de la Politècnica seran els degans el que decideixin si cal tancar o no.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha pres la mateixa decisió i ha suspès l'activitat. També les escoles de les empreses del polígon Can Sant Joan. Les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que van a la UAB i a Rubí han reduït un 50% la freqüència de circulació. Les línies S1, que va a Terrassa, i S2, a Sabadell, circularan amb normalitat. A la línia Llobregat-Anoia la situació també és de normalitat. FGC ha reforçat les revisions dels principals canvis d'agulla davant de possibles acumulacions de neu. També s'ha tirat sal a les diferents dependències per evitar accidents.

La Universitat de Vic també ha suspès les classes fins a nou avís perquè la neu està dificultant la mobilitat.

Sense escoles demà?

Davant les previsions, el conseller ha avançat que amb tota probabilitat se suspendran les classes per demà, tot i que ha posposat la decisió definitiva fins a aquesta tarda, quan hi haurà una altra reunió per gestionar les conseqüències del temporal. Puig també ha dit que hi haurà comarques on les classes es podran fer amb normalitat però també ha pronosticat que en molts centres no hi haurà activitat escolar no tant pel risc de nevada com perquè hi ha glaç a les carreteres.

Aquest dijous Protecció Civil ha recomanat recollir els infants de les escoles abans de dinar, excepte a les Terres de l'Ebre, ja que a la tarda s'intensificarà la neu i el fred. També se suspenen les activitats extraescolars.

Incidències i precaucions a les carreteres

El conseller d'Interior ha explicat que el primer episodi de neu i fred durant la nit s'ha allargat una mica més del previst però ha afegit que no ha provocat incidències remarcables. A les carreteres, però, hi ha hagut dos accidents: un amb un mort i un ferit greu a la C-55 i un altre a Sant Boi de Lluçanès. En aquest segon, que ha passat aquest dijous al migdia, s'hi ha vist implicat un autocar amb 18 menors, però cap ha resultat ferit i tots ja són a casa seva.

Durant la nit, també s'han hagut de tallar algunes carreteres com l'Eix Transversal, i hi ha hagut problemes puntuals en el transport públic i 70 trucades al telèfon d'emergències.

Més dies de fred

La Generalitat recomana precaució, que no es condueixi si no és imprescindible i que no es facin activitats a l'aire lliure, uns consells que es mantindran també per al cap de setmana, ja que es preveu que el fred extrem continuï els pròxims quatre dies.

Puig ha explicat que en alguns punts del país es poden acumular gruixos de neu d'entre 3 i 10 centímetres i ha avisat del risc d'allaus i d'onatge fort al Baix i l'Alt Empordà i la Selva. El conseller s'ha mostrat confiat que se superarà aquest nou episodi de fred i neu malgrat que ha advertit que serà "un xic més difícil" i amb una afectació major que durant la nit i el matí d'aquest dijous.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut