Una treballadora de Spanair atén una passatgera en un taulell de la companyia. (Foto: EFE)
Una treballadora de Spanair atén una passatgera en un taulell de la companyia. (Foto: EFE)
Barcelona

Spanair presentarà un ERO per a 2.075 empleats

Spanair ha anunciat que presentarà un expedient de regulació d'ocupació per al conjunt de la plantilla, un total de 2.075 empleats. L'ERO afectarà 932 auxiliars de vol, 395 pilots, 325 persones adscrites a serveis generals, 192 que es dediquen al manteniment d'aeronaus, 196 de personal d'oficines de vendes i 35 de magatzems. La direcció de la companyia ha donat a conèixer aquest dilluns als treballadors els seus plans sobre la gestió del tancament de l'aerolínia.

RedaccióActualitzat
Un total de 300 treballadors de Spanair han acudit a la convocatòria que ha fet l'empresa per explicar-los directament la situació per la qual passa l'aerolínia, que va suspendre abruptament les seves operacions divendres passat, 27 de gener, i que aquest dilluns ha presentat concurs voluntari de creditors amb un passiu de 300 milions d'euros.

Per part de l'empresa, han acudit a la reunió el director general i els responsables del departament de recursos humans. La companyia ha explicat que presentaran un ERO per a l'extinció de la totalitat de llocs de treball de Spanair.

L'aerolínia té actualment una plantilla de 2.075 empleats, a banda dels 1.500 llocs de treball indirectes que crea.

Els treballadors han rebut amb sorpresa el cessament fulminant de les operacions. El pilot Manel Reyes, delegat sindical de Sepla a Spanair, ha dit que el missatge de la companyia era que el futur estava garantit. "El nostre president deia que estava tancat", ha recordat sobre el possible acord amb Qatar Airways, que hauria garantit la continuïtat de l'aerolínia.

Per la seva banda, el president Ferran Soriano ha declarat a "Els matins" de TV3 que "els pagarem tan aviat com sigui possible" els diners que els falten de la nòmina.

De moment, Spanair ha avançat 1.000 euros del sou aquest cap de setmana com a primer pas, tot i reconèixer que ara mateix no tenen prou diners per pagar-los la nòmina completa.

Anar al contingut