Lluis Llach 2012
Lluis Llach 2012
Barcelona

Lluís Llach debuta com a novel·lista amb una història d'amor a la Barceloneta de la Guerra Civil

El 2007 Lluís Llach va anunciar que es retirava i que deixava els escenaris. Cinc anys després, ens ha sorprès anunciant que torna però en un àmbit totalment desconegut en ell: el d'escriptor. I ho fa fent una mirada enrere i parlant d'una gran història d'amor. El títol: "Memòria d'uns ulls pintats".

RedaccióActualitzat
"Memòria d'uns ulls pintats" és la història d'uns records, els records del passat en la Barceloneta lluminosa dels anys 20, que a poc a poc es va enfosquint de la mateixa manera que avançava la guerra civil i la repressió de la postguerra.

Lluís Llach retrata així un món dolgut i alhora valent, igual que les històries que li han explicat persones que han passat per aquesta experiència. Perquè el llibre, en el fons, és un homenatge a ells.

Però la novel·la també és una gran història d'amor entre dues persones, dos amics que creixen junts. Són amics fidels, indestructibles, i plegats descobreixen el món, la sexualitat, l'educació. David i German s'estimen i ells mateixos han d'intentar recol·locar aquest amor en un món que no està preparat per a això.

Un relat ben argumentat, que Llach va començar a escriure el 2009.

"Si el 2007, quan em vaig retirar, m'haguessin dit que escriuria, m'hauria posat a riure", ha dit l'autor en una entrevista a l'Editorial Empúries. Tot i que la novel·la ja serà a les llibreries el 2 de febrer, Llach no ha volgut promocionar el llibre en els mitjans de comunicació.

Quan era adolescent llegia molt, però "amb la professionalització del cantar, quan tenia estones enlloc de llegir escoltava música, feia producció...". "De cop, al 2007 vaig tenir el plaer de retrobar-me amb la lectura, em va venir la passió per llegir, tot lo altre és atzar", ha afirmat l'autor. "Per sort, a la meva vida hi intervenen molts atzars, potser sóc una persona que els convido a entrar".

"Un dia comences a escriure i de cop i volta t'entren ganes d'explicar coses, vaig començar així, sense adonar-me'n", ha dit Llach. "Quan has explicat el què, ve l'experiència d'intentar refinar el com i això ha estat un procés meravellós". Tot això li ha arribat "d'una manera totalment inesperada", ha assegurat l'autor, "amb una història que no tenia al cap i que és totalment fictícia".

Unes explicacions que Llach ha fet únicament a través de la seva editorial, Empúries, que ha difós un CD, ja que no ha volgut concedir cap entrevista.

La novel·la arribarà a les llibreries el 2 de febrer.
Anar al contingut