Palma

La fiscalia manté la petició de 8 anys i mig de presó per a l'expresident balear Jaume Matas

La fiscalia manté la petició de 8 anys i mig de presó per a l'expresident balear Jaume Matas. L'acusació ha ratificat la petició de la pena pels suposats pagaments fraudulents al periodista Antoni Alemany, que li escrivia els discursos. Així ho ha explicat en la presentació de les seves conclusions després d'una setmana de judici. Durant aquest procés, l'expresident dorm en una gran casa senyorial, coneguda com el Palauet, que aquesta setmana serà subhastat perquè no ha pagat la hipoteca.

RedaccióActualitzat
Mentre la fiscalia manté la petició de 8 anys i mig de presó per a Matas, ha augmentat la petició de presó per al periodista Antoni Alemany dels 5 anys inicials fins a 9 anys i 9 mesos perquè considera que el veterà periodista, de 72 anys, ha estat cooperador necessari per als delictes de què s'acusa Matas, entre els quals frau, prevaricació i tràfic d'influències.

En canvi, la fiscalia retira les acusacions contra l'excap de gabinet de l'expresident Dulce Linares. A les conclusions definitives, s'hi ha afegit l'advocada de la comunitat autònoma. És la primera vegada que les Illes Balears demanen presó per a un expresident, que a més és del mateix partit, el PP, que l'actual.

El Palauet, a subhasta

Paral·lelament al judici, que ja fa una setmana que dura, aquest dimarts se subhastarà el Palauet perquè Matas no ha pagat ni el préstec, ni els interessos ni l'amortització. Tot i així, durant el primer judici del "cas Palma Arena", l'està utilitzant com a residència mentre va i ve del banc dels acusats.

El Palauet se subhastarà per gairebé quatre milions d'euros, que és el que deu al Banc de València. La major part d'aquests diners els va depositar com a fiança.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut