Google o Wikipedia van manifestar el rebuig a la llei SOPA amb una apagada. (Foto: Reuters)
Google o Wikipedia van manifestar el rebuig a la llei SOPA amb una apagada. (Foto: Reuters)
Washington

La llei nord-americana contra la pirateria a internet perd suport entre els senadors

Almenys 18 senadors nord-americans s'han distanciat del projecte de llei en contra de la pirateria a internet, conegut com a SOPA, segons confirma la publicació digital Ars Technica. Es tracta de legisladors republicans en la seva majoria, i fins i tot alguns dels patrocinadors de la polèmica llei. Aquest canvi de posicionament dels senadors té lloc després de la protesta aquest dimecres de gegants de la xarxa com Google, Wikipedia, Yahoo o Facebook en contra de la llei "SOPA". Aquestes empreses consideren que la norma censurarà i desvirtualitzarà internet de la seva essència: innovar i compartir coneixement i informació.

RedaccióActualitzat
El projecte de llei té el suport de la indústria del cinema i la música. Argumenten que protegeix els drets d'autor i la propietat intel·lectual. La llei obligaria Google i altres serveis d'internet a bloquejar els webs que distribueixin continguts amb drets d'autor.

El Govern de Barack Obama va expressar la setmana passada la seva oposició a qualsevol legislació que imposi censures a internet.

Abans de la protesta de dimecres, amb el suport de moltes grans empreses de la xarxa, la iniciativa tenia 16 patrocinadors republicans i 23 de demòcrates. Unes hores després ja havia perdut almenys una quarta part dels seus patrocinadors republicans i un de demòcrata. Les "desercions" podrien continuar en les pròximes hores.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut