Madrid

El jutge imputa Jaume Matas en el "cas Urdangarin"

Males notícies per a Jaume Matas. El jutge ha decidit imputar l'expresident balear en el "cas Urdangarin" en què s'investiguen les presumptes irregularitats d'alguns negocis del duc de Palma. Una notícia que s'ha fet pública el mateix dia en què Matas declara per una altra peça també relacionada amb el "cas Palma Arena".

RedaccióActualitzat
La imputació de Matas en el "cas Urdangarin" era més que probable i esperada des del moment en què es van fer públics els negocis que va mantenir el govern balear amb l'Institut Nóos, dirigit pel duc de Palma l'any 2005 i 2006. Fonts judicials han explicat que el jutge que instrueix el "cas Palma Arena", José Castro, l'ha citat a declarar el proper mes de maig. És a dir, són dos mesos després que Urdangarin.

El magistrat també ha acordat amb la fiscalia la compareixença d'una seixantena de persones més, entre imputats i testimonis implicats en l'elaboració i execució de convenis que van signar l'Institut Nóos amb el govern balear, sota la presidència de Matas, i la Generalitat Valenciana, presidida per Francisco Camps. Destaca la citació del vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, relacionat amb els convenis de València, i de l'exconseller de Turisme balear, Joan Flaqué. També ha citat com a testimoni el president del Villarreal, Fernando Roig, el seu germà Francisco i el que va ser director de l'equip ciclista Banesto Illes Balears José Miguel Echávarri, perquè expliquin els seus contractes amb el gendre del rei.

La Fiscalia Anticorrupció veu indicis de prevaricació, malversació de fons públics, falsedat documental i frau en l'Administració.

Tot plegat arriba el mateix dia en què Matas declara davant del Tribunal de l'Audiència per un altre delicte del "cas Palma Arena".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut