Vitòria

Gallardón diu que la política penitenciària pel que fa als presos d'ETA s'aplicarà cas per cas

Després de la massiva manifestació de dissabte a Bilbao demanant l'acostament de presos, el nou ministre de Justícia ha donat detalls del seu "full de ruta" en la política penitenciària de membres d'ETA empresonats. Gallardón ha descartat promoure indults generals a presos d'ETA i ha assegurat que la política penitenciària s'aplicarà cas per cas.

RedaccióActualitzat
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha expressat el rebuig del govern a promoure indults generals de presos d'ETA i ha recalcat que la política penitenciària cap a aquest col·lectiu es basarà en mesures individualitzades, després que el lehendakari, Patxi López, hagi manifestat que es pot modificar la política penitenciària dels presos d'ETA.

Gallardón ha presidit la presa de possessió de Carlos Urquijo com a nou delegat del govern al País Basc. Durant el seu discurs, el ministre de Justícia ha explicat que la política penitenciària que mantindrà el govern de Mariano Rajoy es basarà en el "principi de la legalitat", que estableix que qualsevol mesura que es prengui respecte als presos ha de tenir caràcter individual.

En aquest sentit, Gallardón ha recordat que la Constitució prohibeix els indults generals i, per tant, "exclou la figura legal de l'amnistia".

Gallardón ha afegit que la política pels presos d'ETA es basarà en les mesures legals a partir de la "petició de perdó i de l'ànim de reparació a les víctimes" per part dels condemnats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut