Ankara

El general Basbug, excap de l'Estat Major turc, detingut per conspirar contra el govern d'Erdogan

A Turquia, han detingut l'excap de l'Estat Major de l'exèrcit, el general Ilker Basbug, acusat de formar part d'un complot, anomenat "Ergenekon", per derrocar el govern de Recep Tayyip Erdogan.

RedaccióActualitzat
El general Basbug, que es va retirar el 2010, és el militar de rang més alt que s'ha detingut mai pel cas d'una xarxa colpista.

Aquesta matinada el jutge l'ha enviat a la presó de forma preventiva. La fiscalia l'acusa d'ordenar la creació de 42 pàgines web amb propaganda contra el govern i contra diverses congregacions religioses, una iniciativa que s'enquadra en les activitats de la xarxa "Ergenekon", una suposada conspiració ultranacionalista amb l'objectiu de derrocar el govern d'Erdogan i el partit AKP d'orientació islamista moderada.

Basbug ha assegurat haver estat ell qui ha ordenat el tancament d'aquestes pàgines i s'ha queixat d'haver estat detingut en lloc de rebre l'agraïment per haver-les tancades.

L'exèrcit ha supervisat durant dècades la política i el poder civil de Turquia, però, des de fa dos anys, el govern d'Erdogan té una batalla jurídica contra la cúpula militar dins de la investigació sobre diverses trames colpistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut