Barcelona

Prop de 200 manifestants protesten per la mort d'un senegalès al barri del Besòs

Prop de 200 manifestants s'han concentrat aquest dimecres a la tarda al barri del Besòs de Barcelona per mostrar el rebuig per la mort a trets d'un jove d'aquesta nacionalitat. Els manifestants han reclamat justícia durant una marxa que ha començat al carrer Palerm de la capital catalana, escenari de la mort d'un jove del Senegal per un tret que hauria disparat un home, ja detingut juntament amb tres persones més. La protesta s'ha fet amb el lema "Tots som veïns. No a la intolerància".

RedaccióActualitzat
Els detinguts són membres d'una mateixa família d'ètnia gitana i acumulen més de 60 detencions per robatori, tràfic de droga i baralles.

La protesta ha començat amb moments de tensió per part d'alguns exaltats, que han estat controlats pels organitzadors de la manifestació.

Els manifestants han mostrat fotos de la víctima i de la seva dona i fills. També han reclamat a crits "justícia" i han qualificat els agressors de "racistes".

Abans d'iniciar-se la marxa, Mustafà, un jove que ha actuat com a portaveu dels manifestants, ha subratllat que els senegalesos són "gent de pau als quals no els agraden les baralles" ni que "els matin així de fàcil". Des del mateix col·lectiu s'ha explicat també que han calmat els ànims dels manifestants i que confien en l'acció de la justícia.

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han negat que les batusses siguin un conflicte entre ètnies i han considerat que és un fet aïllat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut