València

El govern valencià desmenteix un aval del Tresor per 123 milions

El govern de València reconeix que ha tingut contactes amb el govern central sobre els problemes financers per retornar un deute bancari, però que la situació s'ha resolt amb recursos propis. D'aquesta manera, nega que hi hagi hagut cap aval del Tresor, com han apuntat diversos mitjans periodístics, cosa que també ha desmentit el ministeri d'Economia.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern valencià, José Císcar, ha admès que la Generalitat valenciana es va retardar una setmana en el pagament d'un venciment de deute públic per més de 100 milions d'euros amb el Deustche Bank. Però assegura que ho va solucionar sense la intervenció del Tresor espanyol. Diversos mitjans informen avui que, efectivament, es va produir aquest retard en el pagament, però asseguren que el govern espanyol, a través del Tresor, hi va haver d'intervenir per evitar l'impagament

Informacions aquestes que Císcar ha desmentit així: "Nosaltres hem parlat amb el Ministeri d'Economia, evidentment. I el Ministeri d'Economia lògicament és sensible a la problemàtica que tenen, no aquesta comunitat, sinó totes les comunitats autònomes. Nosaltres estem en permanent contacte amb el Ministeri d'Economia, però no hi ha cap aval del Tresor. Aquest deute l'hem satisfet amb recursos propis de la Generalitat, a través d'altres mecanismes financers.

Císcar no ha donat detalls de quins han siguts aquests instruments propis, ni tampoc de les condicions financeres en què s'ha produït la renegociació del deute. El portaveu s'ha limitat a assegurar que no hi ha motius d'alarma i alhora ha anunciat noves retallades de la despesa pública.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut