Girona

Investiguen la mort d'una parella a Girona, possible primer cas de violència masclista de l'any

Els Mossos d'Esquadra investiguen les circumstàncies de la mort d'una parella en un domicili del barri de Santa Eugènia, a Girona. Els primers indicis apunten, segons els Mossos, a un possible cas de violència masclista. Sembla que l'home hauria matat la dona i després s'hauria suïcidat. Si es confirmés aquest extrem, seria el primer cas de violència de gènere de l'any. L'Ajuntament de Girona ha convocat per demà al migdia una concentració de condemna i rebuig per aquest crim.

RedaccióActualitzat
Els agents van localitzar els cadàvers de l'home i la dona, de nacionalitat ucraïnesa, diumenge a la nit, en un pis del carrer Montseny després de rebre una trucada d'avís. Segons els veïns, l'alerta l'haurien donada els fills de la parella, en veure que no contestava ningú a casa.

Fonts policials han explicat que els "primers indicis" fan pensar en un nou cas de violència masclista. Els cossos presentaven signes de violència i els Mossos investiguen si l'home hauria matat la dona i després s'hauria suïcidat. Segons el conseller d'Interior, Felip Puig, la investigació apunta que la víctima hauria mort a causa d'un cop al cap i que el presumpte homicida s'hauria tallat les venes.

Si finalment es confirma que es tracta d'un cas de violència masclista, seria la primera víctima del 2012 a tot l'estat.

Els veïns han explicat que la parella, de 50 anys, vivia a l'immoble des de feia cinc anys i que mai els havien sentit discutir.

Per la seva part, el govern, a través de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, ha condemnat enèrgicament la mort de la dona a Girona i ha subratllat el "ple suport" del govern a les víctimes de violència de gènere, alhora que ha reafirmat el seu compromís per eradicar-la.

Seixanta dones van morir l'any passat al conjunt de l'estat com a conseqüència de violència de gènere, segons dades de la Secretaria d'Estat d'Igualtat. L'últim cas del 2011, el 27 de desembre, va ser a Marchena, a Sevilla, on una dona de 29 anys va morir en ser apunyalada per la seva exparella.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut