Montcada i Reixac

Troben 50 gossos morts en un bosc de Montcada i Reixac

Els agents rurals han trobat una cinquantena de gossos morts en una zona boscosa de Montcada i Reixac, al Vallès Oriental, arran d'una denúncia per maltractament animal presentada per una veïna membre de la Fundació Altarriba. El seu propietari és un caçador, veí de Barcelona, que, segons sembla, escanyava els animals que tornaven ferits de les caceres o que ja eren massa vells.

RedaccióActualitzat
La portaveu de l'associació Animal Rescue, Karin Pielaner, que ha acompanyat els agents rurals al turó de Montcada on s'han trobat els animals morts, ha explicat que els cadàvers dels gossos estaven a terra i embolicats en plàstics.

Alguns gossos podien estar morts "des de fa anys", segons ha explicat.

A més, en unes instal·lacions situades al turó de Montcada, han localitzat 34 gossos més propietat del mateix caçador, en aquest cas vius, però amb lesions a la pell i ferides obertes, que estaven lligats amb cadenes inferiors als 3 metres i sense aigua. Dels 34 gossos, només 7 presentaven identificació amb microxip.

L'Ajuntament de Montcada ha lliurat els gossos vius a la Fundació d'Amics dels Animals Altarriba perquè se'n faci càrrec.

La Generalitat, per la seva banda, ha anunciat que portarà el cas a la Fiscalia de Medi Ambient perquè analitzi si pot ser constitutiu de delicte.

En la mateixa línia, s'han iniciat diligències per denunciar els fets per la via administrativa per una infracció molt greu de la llei de protecció dels animals, amb una sanció que pot anar dels 2.001 als 20.000 euros. A més, també es podria inhabilitar el caçador per a la tinença d'animals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut