Cristina Fernández de Kirchner té càncer de tiroides

La presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, té càncer de tiroides. Tot i això, el govern argentí ha informat que no se li ha detectat cap procés de metàstasi i que l'operaran la setmana que ve. En concret, l'operació està prevista el 4 de gener i la baixa serà d'uns vint dies. En aquest període, la presidència quedarà en mans del vicepresident, Amado Boudou.

RedaccióActualitzat
Cristina Fernández és presidenta de l'Argentina des de l'any 2007, quan va substituir el seu marit, Néstor Kirchner, que va morir d'un infart l'any passat. Fernández de Kirchner va renovar el seu mandat amb un resultat aclaparador a les eleccions presidencials de l'octubre passat.

La presidenta argentina s'afegeix a altres presidents llatinoamericans que també tenen càncer: Hugo Chávez a Veneçuela, Fernando Lugo al Paraguai o l'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva.

Agraïda pel suport i fent broma sobre el futur

En la seva primera aparició pública després desaber-se la notícia, Cristina Fernández ha agraït el suport rebut per part dels seus homòlegs de la regió i les mostres d'afecte de "tots els argentins". La cap d'estat argentina ha destacat que "el primer que m'ha trucat ha estat Hugo Chávez" i, fent broma, ha anunciat que combatrà per aconseguir la "presidència honorària" del "congrés de mandataris recuperats del càncer" que va fundar, també fent broma, el líder veneçolà fa pocs dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut