Homs

Els observadors àrabs arriben a Homs, la ciutat més reprimida pel règim de Síria

Un grup d'observadors de la Lliga Àrab ha visitat aquest dimarts per primera vegada la ciutat siria de Homs, la ciutat més castigada pel règim del president Bashar al-Assad des que van començar les protestes al mes de març passat. Segons l'oposició, més de 70.000 persones han sortit a rebre l'equip d'experts amb una manifestació contra el règim pels carrers de la ciutat, que compta amb un milió i mig d'habitants.

RedaccióActualitzat
Com és habitual, Homs ha tornat a ser escenari de la repressió de les protestes per part de les forces de seguretat i, només aquest dimarts, almenys tretze persones han mort a la ciutat i als seus voltants. En el global de Síria, les víctimes s'eleven a 33, segons els Comitès de Coordinació Local.

Mentrestant, el focus d'atenció continua col·locat sobre la dotzena d'observadors de la Lliga Àrab que, dirigits pel general sudanès Mohammed Ahmad Mustafa Dhabi, comproven el compliment del pacte que el govern va firmar al novembre per al cessament de la violència. Aquest pla estipula, entre altres punts, el cessament de la violència, el replegament militar de les localitats i l'alliberament dels detinguts durant les protestes.

S'espera que els observadors continuïn a Homs durant els pròxims dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut