Homs

Com a mínim 33 morts a Homs pel bombardeig de lleials al règim sirià

Com a mínim 33 persones han mort aquest dilluns i desenes han resultat ferides a la ciutat central d'Homs, un dels bastions de l'oposició, bombardejat per les forces lleials al règim de Bashar al-Assad, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. El grup opositor ha apuntat que ha aconseguit confirmar la identitat de sis de les víctimes, mortes al barri de Bab Amro, on s'estan concentrant els atacs de les forces del règim. Els fets passen 24 hores abans que la Lliga Àrab enviï més observadors per analitzar la situació "in situ".

RedaccióActualitzat
Aquest diumenge el Consell Nacional Sirià (CNS), màxim òrgan de l'oposició, va instar els observadors de la Lliga Àrab que es troben al país a visitar immediatament Homs, on hi ha "una amenaça real de genocidi i de crims contra la humanitat".

L'Observatori va destacar que el d'aquest dilluns és l'atac més intens contra el districte de Bab Amro, en els últims tres dies, segons ha explicat un testimoni.

Aquestes informacions no han pogut ser verificades per periodistes o organitzacions internacionals per les restriccions imposades per les autoritats sirianes.

El passat dia 22, un grup d'experts de la Lliga Àrab va arribar a Síria per comprovar sobre el terreny que el règim de Bashar al-Assad compleix amb la iniciativa d'aquesta organització per solucionar la crisi al país, que estipula, entre altres punts, la fi de la violència.

Des que van començar les protestes a mitjans de març passat, més de 5.000 persones han mort per la repressió governamental, segons l'ONU.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut