València

El sastre José Tomás diu que Camps li va demanar que el tragués d'aquell embolic

El sastre José Tomás, una de les peces clau del judici pel cas dels vestits de Francisco Camps, ha reprès aquest dilluns a la tarda la declaració davant del tribunal que jutja els fets. Tomás ha assegurat que l'expresident valencià estava molt nerviós abans de prestar declaració davant del jutge Baltasar Garzón pel cas dels vestits presumptament regalats per la "trama Gürtel" i que li va assegurar que mai li faltaria de res si el treia d'aquest embolic. Tomás ha afegit que aprecia molt Francisco Camps i Ricardo Costa -l'altre imputat- i que li sap greu que ara siguin jutjats. També ha reconegut que el preu dels vestits dels imputats es carregava al compte de Pablo Crespo, un dels caps de la "trama Gürtel".

RedaccióActualitzat
El sastre José Tomás ha declarat durant més de tres hores aquest dilluns al matí per assegurar que Pablo Crespo, el suposat cervell de la "trama Gürtel", pagava els vestits de Camps i Costa. A la tarda ha reprès la seva declaració i ha estat llavors quan ha deixat anar un dels titulars del dia en assegurar que Camps li va demanar: "Sisplau, treu-me d'aquesta (...) No et faltarà de res."

Tomás també ha dit que el dia 8 de febrer del 2009 va mantenir mitja dotzena de llargues converses telefòniques amb Francisco Camps en què l'expresident valencià s'interessava per si hi havia factures a les botigues Milano i Forever Young.

De fet, Tomás, que va treballar durant 30 anys a la botiga de roba Milano i, després, a Forever Young, d'on va ser acomiadat pels seus caps sota l'acusació d'haver creat factures falses, ha confirmat les seves declaracions anteriors amb tot de detalls sobre els encàrrecs de vestits per part de Francisco Camps i Ricardo Costa, sobre com i quan els va prendre les mides i com es van pagar els vestits.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, els vestits que feia Tomás són els que suposadament van regalar els cervells de la "trama Gürtel" als càrrecs del Partit Popular, entre ells el president valencià Francisco Camps. Durant la instrucció del cas, al mes de juliol, José Tomás ja va declarar que Camps no va pagar cap cèntim pels vestits, però el president ha insistit en el judici que els va pagar ell personalment, malgrat que no té cap factura que ho certifiqui.

José Tomás ha assegurat que a la botiga Milano del carrer Serrano de Madrid hi havia un compte on es carregaven els vestits de l'expresident valencià Francisco Camps i de l'exsecretari del PP Ricardo Costa, entre d'altres, i que el pagava Pablo Crespo, considerat un dels cervells de la "trama Gürtel".

Talons modificats i reunions amb Trillo

Abans de Tomás ha declarat un dels treballadors de la botiga de roba, el cap de compres entre el 2007 i el 2009, Miguel Marqués, que ha explicat que va presenciar reunions entre l'amo de l'establiment, Eduardo Hinojosa, i Federico Trillo, dirigent del PP. Les trobades haurien estat a l'estiu, molt seguides, i després que va esclatar l'escàndol dels vestits. Marqués ha assegurat haver sentit a Hinojosa dir que "aquest cabró sabrà el que és bo", en referència al sastre José Tomás.

Marqués, que assegura que el van despatxar i no en sap el motiu, també ha declarat que durant una temporada la comptable i els responsables de les dues botigues de vestits van modificar talons sense motiu aparent i fora de l'horari dels establiments, una situació que ha qualificat d'"irregular" i que es feia per ordre d'Hinojosa. L'excap de compres també ha assegurat haver vist personalment Camps i Costa a les botigues en dues ocasions.

Dues setmanes de judici


El dia 12 de desembre passat, l'expresident valencià Francisco Camps i l'exnúmero 2 del PP valencià Ricardo Costa arribaven al Tribunal Superior de Justícia de València per aclarir si van rebre regals de la "trama Gürtel". En la primera setmana de judici, Camps es va declarar innocent. Va reconèixer que va rebre regals del presumpte cap de la trama, Álvaro Pérez, àlies "El Bigotes", però va assegurar que els va tornar.

L'altre acusat, Ricardo Costa, va negar també haver rebut regals, mentre que un dels principals cervells de la "trama Gürtel", Francisco Correa, no va voler declarar. L'altre implicat, Pablo Crespo, va assegurar que ningú va regalar res a Camps i, en la seva compareixença, El Bigotes va negar també haver regalat vestits als imputats.

La segona setmana de judici acabava amb la contradicció dels testimonis. La del propietari de les botigues Milano i Forever Young, Eduardo Hinojosa, a qui el jutge va cridar a l'ordre per l'ambigüitat i les contradiccions en la seva declaració, i l'informàtic responsable dels sistemes de la seva empresa.

Si Hinojosa va dir que no li constava que ningú pagués els vestits a Camps, Francisco Ferre va reconèixer que va modificar tres registres de venda substituint el nom de Camps pel d'El Bigotes, un canvi que assegura que va fer perquè l'hi van demanar els responsables de la botiga.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut