Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas
Barcelona

La meitat dels catalans desaproven la gestió del govern d'Artur Mas i li posen un suspens

Segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), la meitat dels catalans desaproven per primera vegada la gestió del govern d'Artur Mas. El govern català ha suspès amb una nota de 4,96. La majoria dels catalans, a més, censuren les retallades pressupostàries del govern i, especialment, les que afecten els serveis de sanitat.

RedaccióActualitzat
Segons aquest sondeig, realitzat a partir d'enquestes presencials a 1.800 persones entre el 5 d'octubre i el 9 de novembre i amb un marge d'error de més/menys 2,95%, el que més preocupa els catalans és l'atur i, després, l'economia.

La situació de la sanitat catalana passa a ser la tercera preocupació principal. El 2009, la preocupació per la sanitat ocupava l'onzè lloc.

De fet, gairebé el 60% de la població (59,4%) no accepta que el govern de CiU "retalli" despeses en atenció sanitària.

Els catalans tampoc admeten que es redueixi la despesa en "pensions" (14,8%) ni en beques per a l'ensenyament (5,8%), mentre que el concepte més acceptat per dur a terme les retallades és en habitatges de protecció oficial (33,5%).

A l'hora de puntuar la valoració de l'actual govern català, per primera vegada des de la seva presa de possessió, la població catalana el suspèn amb un 4,96 sobre 10, encara que, segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, "tècnicament és un aprovat" perquè si s'"arrodoneix" la nota arriba al 5.
Anar al contingut