Barcelona

El sector turístic accepta a mitges la taxa turística i critica que no s'hagi negociat

El sector turístic ha acceptat a mitges la taxa turística que la Generalitat aplicarà a partir de l'abril. Turisme de Barcelona, malgrat que no li agrada, entén que s'introdueixi en una època com l'actual, però ha reclamat que la recaptació es destini a la promoció del sector, tal com s'ha compromès a fer el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Altres, com els hotelers, propietaris de càmpings i cases de turisme rural han criticat que se'ls hagi imposat la taxa sense ni tan sols asseure's a parlar-ne. I a Barcelona, l'Ajuntament ha reclamat al Govern que la ciutat pugui rebre el 40 % de la recaptació d'aquest nou tribut, en comptes del 25% previst inicialment per als municipis.

RedaccióActualitzat
El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha assegurat que "com a empresari" comparteix l'oposició a la taxa, tot i que comprèn que "en un moment en què hi ha problemes amb la sanitat, l'educació i tots s'estan sacrificant, no podem girar l'esquena a una decisió que el que pretén és que es puguin mantenir els compromisos del govern amb el turisme".

Gaspart ha reclamat un tracte diferenciat per a Barcelona, com també ha fet l'Ajuntament de la ciutat, tot subratllant el potencial de la capital catalana, que ha batut el seu rècord històric el 2011, amb 7.450.000 turistes, que han fet 15,8 milions de pernoctacions i han deixat una ocupació hotelera del 78,3%.

Molt més molestos s'han mostrat des de la Confederació Empresarial d'Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya, l'Associació de Càmpings de Catalunya i la Federació de Turisme Rural de Catalunya.

Aquestes organitzacions han considerat "injusta, irracional i arbritrària" la taxa perquè provoca "un veritable greuge comparatiu" per al turisme català davant de les destinacions de la resta de l'Estat. També han condemnat que la decisió sigui "unilateral".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut