Detall de l'inici del primer manifest "Molt PSOE per fer".
Detall de l'inici del primer manifest "Molt PSOE per fer".
Madrid

Chacón i altres socialistes demanen en un manifest rellançar el PSOE més progressista i participatiu

L'encara ministra en funcions Carme Chacón i una trentena de socialistes més han fet públic un manifest en què demanen obrir un debat al PSOE després de les últimes derrotes electorals. Entre els signants del manifest, que porta per títol "Molt PSOE per fer", hi ha el també ministre en funcions Francisco Caamaño, els exministres Juan Fernando López Aguilar, Josep Borrell i Cristina Narbona, i l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. El grup apunta com a errors dels socialistes haver-se distanciat de la ciutadania assumint polítiques que no encaixen amb el seu ideari, especialment a l'hora de reconèixer i combatre la crisi, i la falta de participació interna.

RedaccióActualitzat
El manifest destaca que els socialistes han perdut crèdit pel fet d'haver "trigat a reconèixer i anomenar la situació econòmica amb el mateix nom que els ciutadans" o també quan van aplicar "certament obligats, polítiques contra la crisi alienes a la nostra orientació ideològica".

També admeten l'error de no haver equilibrat les retallades als "sectors més dèbils de la nostra societat amb la càrrega fiscal que s'hauria d'haver exigit als més poderosos". I asseguren que "un simple canvi de cares" no servirà per recuperar la credibilitat, sinó que cal que hi hagi "coherència de les nostres idees amb els nostres actes".

Una altra equivocació que cita el document és "limitar les nostres pràctiques democràtiques internes" en comptes de "veure en l'àmplia participació dels militants una via de solució als nostres problemes".

Respecte de la pluralitat de l'Estat, el manifest assegura que la visió del PSOE de "l'Espanya plural i unida mereix ser defensada amb passió" perquè "la comparteix la immensa majoria dels espanyols".
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut