Logotips d'Antena 3 i La Sexta.
Logotips d'Antena 3 i La Sexta.
Madrid

Antena 3 i La Sexta anuncien l'acord per fusionar-se després de dos anys de negociacions

Antena 3 i La Sexta han anunciat un acord per fusionar-se. Tal com ha avançat Antena 3 quan encara no estaven del tot tancades les negociacions, el procés es farà per absorció. En un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el grup televisiu Antena 3 ha precisat que en aquesta fusió correspondrà als accionistes de La Sexta el 14% del capital social d'Antena 3, encara que la meitat d'aquest percentatge està condicionat al compliment de determinats objectius.

RedaccióActualitzat
La confirmació per part de les dues empreses ha arribat aquest dimecres al vespre, hores després que la cadena del grup Planeta n'hagi avançat alguns detalls. Per poder respondre a l'intercanvi d'accions, Antena 3 augmentarà el seu capital amb l'emissió de 14,6 milions d'accions noves.

La fusió encara queda pendent del vistiplau dels organismes reguladors i de la competència i també del de la junta general ordinària d'Antena 3, prevista per al març de l'any que ve.

El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, ha expressat la "plena satisfacció" per l'acord. El nou grup controlà 8 canals de TDT (Antena 3, Neox, NOva, NItro, La Sexta, La Sexta2, La Sexta3 i el canal que actualment aquesta cadena té llogat a GolTV), així com el 42% del mercat publicitari, segons dades d'Infoadex corresponents als 9 primers mesos de l'any. Amb la fusió, intentarà guanyar espai als rivals, és a dir Mediaset Espanya, que integra, entre altres, Telecinco i Cuatro.

Moments abans de realitzar i que Antena 3 s'avancés, la CNMV ha suspès de forma cautelar la cotització en borsa de la cadena, una suspensió que s'ha aixecat a mig matí. En el retorn a la cotització, les accions de la cadena de televisió Antena 3 han pujat. I al final de la sessió han caigut un 0,6% 

Procés llarg i interromput

Antena 3 ha subratllat en avançar la fusió que aquestes negociacions entre les dues cadenes s'emmarquen en el context d'un procés que ha experimentat "interrupcions" i "suspensions" diverses vegades, i ha subratllat que de moment no s'ha adoptat cap acord formal pels òrgans d'administració de les dues companyies.

El Grup Planeta és un conglomerat que controla el 44,58% del grup Antena 3, cadena que cotitza a borsa, per la qual cosa qualsevol moviment ha de ser remès prèviament a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Al novembre passat, el grup Antena 3 -amb quatre canals en obert- es va mantenir com a tercer en quota de pantalla (11,3%), mentre que el grup La Sexta -amb tres canals en obert- va ser quart (6,8%), segons dades de Barlovento Comunicación.
Anar al contingut