Girona

L'assassí múltiple d'Olot es nega a declarar i es remet al que va dir en ser detingut

Pere Puig, l'assassí confés d'un constructor i el seu fill i dos empleats de la CAM a la Garrotxa, s'ha negat a contestar a les preguntes de la fiscalia i les acusacions en la primera sessió del judici pels fets. Puig s'ha remès a la declaració que va fer després de ser detingut i a donar algun detall dels seus ingressos. L'interrogatori ha durat menys de cinc minuts. L'acusat és el veí de Sant Esteve d'en Bas que el 15 de desembre de l'any passat va matar a trets i amb un rifle un constructor i el seu fill en un bar de la Canya i dos treballadors de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani a Olot. El judici es fa amb jurat popular.

RedaccióActualitzat
Pere Puig, de 58 anys, conegut amb els sobrenoms d'"El Rambo d'Olot" i "El xèrif d'Olot", s'ha assegut al banc dels acusats a la tarda. I se li ha sentit la veu molt poca estona, just per ratificar amb un "sí" la declaració que va fer i donar algun detall dels seus ingressos. Ha explicat que al desembre de l'any passat cobrava 1.150 euros mensuals fent de paleta i que ara, a la presó de Figueres, rebia entre 180 i 200 euros al mes perquè fa activitats i tallers a la presó.

Pere Puig també ha dit que només té un cotxe com a patrimoni i ha especificat que el compte corrent on hi consta el seu nom, i on hi ha 30.000 euros, és del seu pare. Segons ha dit, però, l'home els va posar tant a ell com a la seva germana també de titulars, per si "feia falta treure algun cèntim".

També ha dit que quan va "acabar de fer els fets" es va entregar a la Policia Local d'Olot. Aquesta última frase l'ha deixada anar després de veure les imatges captades per les càmeres de la CAM, visionades a petició de la defensa.

El judici ha de determinar si Puig és culpable, com ha confessat, de quatre assassinats, la mort del constructor que li donava feina, Joan Tubert, i el seu fill Àngel i dos dels treballadors de la CAM amb qui havia tingut tractes per fer-se una targeta de crèdit.

L'advocada que el defensa, Núria Massó, manté que Puig té un trastorn mental previ als fets que es va agreujar aquell dia. Segons ha explicat, "Pere Puig, en el moment de la comissió dels fets, presentava una disminució de les facultats cognitives i també s'estableix un trastorn de la personalitat de tipus mixt, un trastorn esquizoide i un de paranoide". En canvi, les acusacions creuen que va actuar sent plenament conscient del que feia.

El fiscal demana per a l'acusat 80 anys de presó, 20 per a cadascun dels delictes d'assassinat que li imputa, tot i que, com a molt, en compliria 60. No té en compte cap atenuant, com ara que actués a plena llum del dia, que s'entregués a la policia o que donés detalls dels fets tant al jutge com a les parts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut