Madrid

El Banc d'Espanya adjudica la CAM al Banc Sabadell

El Banc Sabadell ha comprat la CAM (Caixa d'Estalvis del Mediterrani) i es converteix així en la cinquena entitat de tot Espanya, davant del Banc Popular i el Banc Pastor. El Banc d'Espanya ja ha adjudicat la caixa alacantina a l'oferta del Sabadell perquè és l'única que s'ha mantingut en ferm i compleix els objectius del BE. Amb aquesta operació, s'alleugereix el cost de la intervenció de la CAM per part de l'erari públic a través del FROB. La compra s'ha fet per un preu simbòlic d'un euro a canvi d'assumir el 20% de les pèrdues de la caixa.

RedaccióActualitzat
Era qüestió de temps, de poc temps, que saltés la notícia. Divendres passat ja s'esperava que es fes públic que el Banc Sabadell comprava la CAM, però els detalls de l'operació van fer ajornar l'anunci fins a aquest dimecres.

Poc abans que tanquessin els parquets, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès de negociació dels títols del Banc Sabadell de forma temporal, i aquesta decisió ha fet pensar que l'anunci era imminent.

I així ha estat. El Banc d'Espanya ha adjudicat la caixa alacantina a la CAM pel preu simbòlic d'un euro, cosa que implica assumir una bona part del cost de l'entitat intervinguda el juliol pel Banc d'Espanya.

El pla de reestructuració aprovat fixa que en un primer moment el Fons de Garantia de Dipòsits adquirirà la CAM per 5.249 milions d'euros, que són els recursos que necessita l'entitat i inclouen també els 2.800 que hi va destinar el FROB. Després, el Sabadell adquirirà l'entitat alacantina per un euro.

El Fons de Garantia de Dipòsits, que s'alimenta a partir de les aportacions del sector financer, assumirà el 80% de les pèrdues de la CAM durant un termini de deu anys. La caixa té unes pèrdues latents de 20.000 milions d'euros. Així, el Sabadell es farà càrrec del 20% restant de les pèrdues, cosa que farà que aquesta compra suposi un cost d'uns 4.000 milions d'euros repartits en els pròxims 10 anys per al BS.

El Banc Sabadell transmet un missatge de calma

Minuts després de fer-se pública la decisió del Banc d'Espanya, el Banc Sabadell ha publicat un comunicat al seu web en què assegura que amb l'operació el banc "incorporarà una entitat prèviament sanejada i sense riscos substancials". Són paraules del president del BS, Josep Oliu, que afegeix que la integració "tornarà la tranquil·litat als clients de la CAM i també als seus treballadors".

El missatge del president del BS ve avalat pels números que resulten d'aquesta compra. I és que l'entitat vallesana acumularà més de 166.300 milions d'euros en actius, arribarà als 5 milions de clients i augmentarà el nombre d'oficines en gairebé un miler més, fins a les 2.279.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut