Imatge de l'edifici de l'agència Standard & Poor's
Imatge de l'edifici de l'agència Standard & Poor's. (Foto: Reuters)
Nova York

L'agència Standard & Poor's amenaça de rebaixar la nota a 15 països de la zona euro

L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) ha posat aquest dilluns en revisió per a una possible rebaixa la nota que atorga al deute sobirà a llarg termini de 15 països de la zona euro, una decisió atribuïda a la crisi del deute a la qual s'enfronten. L'amenaça, que suposa que hi ha un 50% de possibilitats que es rebaixi la qualificació d'aquests països en els pròxims 90 dies, inclou els sis estats de l'eurozona que gaudeixen de la màxima qualificació, la triple A: Alemanya, França, Holanda, Àustria, Finlàndia i Luxemburg.

RedaccióActualitzat
A més, S&P també anticipa possibles rebaixes de l'AA de Bèlgica; l'AA- d'Estònia, Espanya i Eslovènia; l'A+ d'Eslovàquia; l'A d'Itàlia i Malta; la BBB+ d'Irlanda; la BBB- de Portugal, i la BBB de Xipre.

En un comunicat, l'agència atribueix la decisió a la "creença que l'estrès sistemàtic a la zona euro ha augmentat en les últimes setmanes, de manera que ara pot pressionar a la baixa la qualificació de l'eurozona en el seu conjunt". S&P també argumenta la rebaixa per l'augment dels nivells d'endeutament dels governs i les famílies entre els països que van adoptar l'euro com a moneda única.

La firma indica que, en el seu procés d'anàlisi de la qualificació d'aquests 15 països, se centrarà en tres factors clau que conformen la seva metodologia de qualificació: el polític, l'extern i el monetari.
Anar al contingut