Palma

El govern balear va pagar 445.000 a Nóos per un observatori que no va arribar a funcionar

Noves revelacions de la causa separada del "cas Palma Arena", en què s'investiga el duc de Palma, Iñaki Urdangarin. El govern balear va pagar 445.000 euros a l'Institut Nóos que va presidir Urdangarin per un observatori de l'esport i el turisme que no va arribar a funcionar. Així es recull a dues factures de la instrucció del cas a què ha tingut accés l'agència EFE.

RedaccióActualitzat
Segons les factures, el pagament es va fer l'any 2007 per part del govern balear que presidia Jaume Matas. El govern balear va pagar un total de 2,3 milions d'euros a Nóos perquè organitzés congressos de turisme i esports els anys 2005 i 2006. En el conveni del 2006, ja es parlava de la creació d'aquest observatori, que havia de servir per generar informació estratègica sobre les sinèrgies entre l'esport i el turisme.

El jutge i la fiscalia anticorrupció investiguen un suposat entramat societari que van crear el duc de Palma i el seu soci Diego Torres per apoderar-se de fons públics. Precisament aquest divendres també es va fer a València una entrada i un escorcoll a les oficines de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el fiscal va imputar dos exdirectors d'aquest complex.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut