Entre els 4.000 morts per l'ofensiva militar d'al-Assad, 307 són nens (Foto: EFE)
Entre els 4.000 morts per l'ofensiva militar d'al-Assad, 307 són nens (Foto: EFE)
Madrid

L'ONU entén que Damasc podria haver comès crims contra la humanitat

L'ONU entén que Damasc podria haver comès crims contra la humanitat i és per això que l'alta comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides, Navi Pillay, ha urgit les potències mundials a emprendre actuacions per protegir els civils de Síria de la "repressió despietada" del règim.

RedaccióActualitzat
Més de 4.000 persones han mort, entre les quals 307 nens, durant l'ofensiva militar realitzada per Al-Assad amb l'objectiu d'aturar els manifestants que són als carrers des del març del 2010. Hi pot haver més de 14.000 persones detingudes, segons Pillay.

Dies després de l'informe de la Comissió d'Investigació de l'ONU que va revelar que l'exèrcit i les forces de seguretat sirianes havien comès crims contra la humanitat, el Consell de Drets Humans de l'organisme internacional s'ha reunit d'emergència per tractar sobre la situació i ha condemnat les "greus i sistemàtiques" violacions comeses per les forces de seguretat del règim de Bashar al-Assad. Es tracta de la tercera sessió sobre aquest tema des de l'abril i ha estat convocada per la Unió Europea amb el suport dels Estats Units i de diversos països àrabs, entre ells Aràbia Saudita.

La crida de l'alta comissionada, però, reclamant a la comunitat internacional l'adopció de mesures per protegir la població civil de Síria, ha estat criticada pels enviats de la Xina i Rússia.

El text resultant de la reunió demana als "principals òrgans" que "emprenguin les accions adients", i reclama així al Consell de Seguretat que sol·liciti al Tribunal Penal Internacional una investigació sobre la situació. "La despietada repressió de les autoritats sirianes pot portar el país -ha assegurat Pillay-  a una guerra civil total si no es frena a temps".
Anar al contingut