Càrrega dels Mossos durant el desallotjament dels "indignats" acampats a la plaça Catalunya de Barcelona el 27 de maig.
El 70% de denúncies s'interposen després de manifestacions ciutadanes.
Barcelona

El director dels Mossos i l'exresponsable de Seguretat de Barcelona, investigats per les càrregues contra els indignats

Un jutge de Barcelona ha obert una investigació contra el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'extinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona Assumpta Escarp, per les càrregues del 27 de maig contra els indignats de la plaça de Catalunya. També s'investigaran altres càrrecs, com el responsables d'ordre públic a Barcelona dels Mossos, Antoni Antonín o el cap dels antiavalots aquell dia, David Bordas. L'operatiu per desallotjar els "indignats" va acabar amb més d'un centenar de ferits, entre agents i membres del moviment 15-M, i ha suposat la presentació de 50 denúncies als jutjats.

RedaccióActualitzat
El titular del jutjgat d'instrucció número 4 de Barcelona ha admès a tràmit la querella que mig centenar d'"indignats" van presentar per les càrregues que hi va haver durant el desallotjament de l'acampada. A banda dels responsables policials i municipals, també s'adreça a agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra que van participar a l'operatiu.

Els "indignats" també es van querellar contra el conseller d'Interior, Felip Puig, però la seva condició d'aforat implica que la decisió d'investigar-lo o no correspon al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Una altra actuació polèmica relacionada amb els "indignats" va ser la detenció de sis membres del moviment a la Ciutat de la Justícia, on van declarar pel bloqueig del Parlament. El responsable policial va ser destituït.
Anar al contingut