Joan Ignasi Elena ha presentat el seu projecte al Teatre del Raval.  (Foto: ACN)
Elena ha presentat el seu projecte al Teatre del Raval. (Foto: ACN)
Barcelona

Joan Ignasi Elena defensa una aliança d'esquerres per desbancar Mas el 2014

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú i candidat a primer secretari del PSC, Joan Ignasi Elena, ha defensat una "aliança"d'esquerres per guanyar CiU a les pròximes eleccions al Parlament, previstes per al 2014. Elena ha exposat en una conferència a Barcelona les seves idees de renovació del PSC, que passen per recuperar el grup propi al Congrés, aprofundir el federalisme del PSOE i escollir per primàries tant els candidats com els principals càrrecs orgànics.

RedaccióActualitzat
En la conferència al Teatre del Raval titulada "Tornar a connectar", Elena ha demanat una "aliança social i política, una Aliança Catalana de Progrés" per al 2014 i ha proposat primàries que impliquin tota la ciutadania.

A més, ha afirmat que "per desgràcia, no tothom està legitimat" per liderar el PSC i ha citat com a errors del passat "abandonar el partit mentre es governava" en la majoria d'institucions catalanes.

El candidat a rellevar José Montilla al capdavant dels socialistes catalans ha justificat que cal tenir grup propi a Madrid per "reforçar la visibilitat" del PSC a la política espanyola.

Elena ha plantejat reforçar la participació al PSC a partir d'un "consell obert" en què estiguin representades entitats socials, culturals i professionals.

Entre els que han assistit a la conferència hi havia els seus rivals Miquel Iceta i Àngel Ros, l'exconsellera Montserrat Tura i el diputat Jaume Collboni.
Anar al contingut