Madrid

Rajoy demana als agents socials un acord després de Reis sobre la reforma laboral

El pròxim president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat als agents socials que després de Reis li presentin un acord sobre la reforma laboral. El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha avançat que el futur president de l'executiu espanyol li ha demanat que sindicats i empresaris "treballin" per "dir-li alguna cosa" després del 6 de gener sobre el paper de la negociació col·lectiva, la contractació, l'absentisme, la solució extrajudicial de conflictes, les empreses de col·locació i la formació. Per la seva banda, el dirigent de la UGT, Cándido Méndez, ha afirmat que no està "pressionat" per aquest termini. Després d'una hora i mitja de reunió, en aquest cas a la tarda, Méndez ha conclòs que la urgència de la reforma podria ser un dictat d'Europa.

RedaccióActualitzat
Des d'un faristol on figurava el logotip del PP amb el lema "Suma't al canvi", Ignacio Fernández Toxo ha comparegut en roda de premsa després d'entrevistar-se durant més d'una hora i mitja amb Rajoy a la seu del PP del carrer Génova. Toxo ha qualificat la reunió de "productiva" i "útil".

El líder sindical ha dit que els agents socials ja estan parlant de la "majoria" dels temes apuntats per Rajoy, si bé ha indicat que ni pot ni ha de "garantir resultats".

Aquesta és la primera valoració que s'ha fet pública després que aquest dimecres al matí Rajoy ha començat una roda de reunions amb els agents socials per instar-los a tancar amb urgència un acord per tirar endavant la reforma del mercat de treball, un nou model que ja va explicar al vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, així com per combatre, com més aviat millor, el problema de l'atur.

Segons ha transcendit en les hores prèvies, el líder popular volia defensar davant dels sindicats i la patronal un model més flexible de negociació col·lectiva i una simplificació de la tipologia de contractes.

De tota manera, el líder del PP també els volia deixar clar que, si no hi ha consens, l'executiu popular adoptarà per si sol les decisions que consideri essencials.
 
Després de la trobada Rajoy-Toxo, el líder popular també ha parlat amb el president de la CEOE, Joan Rosell.

A la tarda ho ha fet amb el líder de la UGT, Cándido Méndez, que ha destacat que la reunió ha estat "cordial, sincera i directa" i que alguns temes que ha plantejat Rajoy ja s'han discutit, com ara el control de l'absentisme de les mútues. Méndez ha afegit que té la "impressió" que Rajoy no aposta per un "contracte únic".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut