Manresa

Boi Ruiz diu que el "tiquet moderador" no superarà l'euro i no afectarà qui no el pugui pagar

El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha donat algunes xifres de la nova taxa que vol aplicar el govern a les receptes dels medicaments. Dos dies després que el president Mas va anunciar un nou pla de retallades, amb un nou "tiquet moderador" inclòs per als medicaments, Boi Ruiz ha explicat que la nova taxa estarà entre els cinc cèntims i l'euro per recepta. El govern estudia si alguns malalts o els pensionistes podrien quedar-ne exempts. Boi Ruiz ha dit que en cap cas afectarà a qui no el pugui pagar i que "no serà un copagament", sinó una mesura dissuasòria.

RedaccióActualitzat
Ruiz, en una visita a Manresa, ha explicat que la taxa implicarà un increment dels recursos per a la Generalitat d'entre 60 o 70 milions, encara que la xifra és provisional.

En les declaracions als mitjans de comunicació ha insistit que els que no puguin afrontar aquesta taxa per qüestions econòmiques no l'hauran d'assumir, però no ha concretat quins col·lectius en quedarien exempts.

A més, en un acte previ a Barcelona ha declarat que el personal sanitari de l'Institut Català de Salut no es veurà afectat per la rebaixa de sous anunciada també pel president Mas per als funcionaris.

En el seu discurs, el conseller de Salut ha garantit: "A tots els professionals d'aquesta casa i d'altres cases que ja heu fet un esforç, l'any que ve no haureu de fer-ne cap més."

No obstant això, després de l'acte, Boi Ruiz ha declinat fer declaracions per aclarir si això volia dir que els professionals sanitaris no es veuran afectats per la retallada de sous als funcionairs que va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts passat.

El conseller també ha destacat el model de funcionament de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), que representa que "el sistema sanitari sigui molt més eficaç i sostenible, fent de tot a tot arreu".

Boi Ruiz ha insistit a assenyalar l'ICO com un model referent quan ha explicat que "ha transportat els serveis, l'atenció i el coneixement que té en aquest àmbit a altres territoris sense que calgués generar nous dispositius, equipaments o servei en altres punts de Catalunya". Per això, Boi Ruiz ha conclòs que pensen que el model de l'ICO "ha de ser el de l'atenció sanitària a Catalunya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut