Egipte

Nova nit de protesta al Caire després de la dimissió del govern

Unes 20.000 persones han passat la nit a la plaça Tahrir del Caire desafiant les autoritats i la repressió, que en tres dies ha deixat més de 30 morts a diferents punts del país. De fet, per avui hi ha convocada una nova manifestació de protesta a la capital egípcia contra la Junta Militar, pressionada pel rebrot de les protestes d'aquesta setmana. Els Germans Musulmans s'han desmarcat de la convocatòria per frenar el caos i facilitar que hi hagi el clima perquè a partir de dilluns se celebrin les eleccions previstes. Per la seva banda, el general Saeed Abbas, subdirector de la Regió Militar Central, ha negat que els uniformats siguin l'origen de la revolta.

RedaccióActualitzat
En aquest context, el Consell Suprem de les Forces Armades d'Egipte ha fet una crida als partits polítics per reunir-se d'urgència i analitzar la situació que viu el país. Als militars els urgeix trobar una sortida i recuperar la pau nacional.

La plaça Tahrir, desafiadora

Els manifestants, les ambulàncies, i els ferits continuen protagonitzant la vida a la plaça Tahrir del Caire, reocupada des del cap de setmana per reclamar la fi dels abusos de la Junta Militar, que controla el poder a Egipte.

Els milers d'egipcis que han tornat a la plaça demanen la dimissió del cap de la Junta Militar i que el canvi democràtic sigui real, amb un poder civil. Des de dissabte, una trentena de persones han mort i 1.500 han quedat ferides a mans de les forces de seguretat.

La manifestació que el moviment opositor ha convocat per aquesta tarda es preveu massiva a la plaça, tot i l'absència anunciada dels Germans Musulmans, el principal partit islamista.

Dimissió en ple del govern


Les protestes no paren malgrat que s'ha fet pública la dimissió en ple del govern, renúncia que el màxim òrgan dels militars no hauria acceptat, segons la televisió pública egípcia.

La Junta Militar ha demanat als ciutadans que "mantinguin la calma per crear un ambient d'estabilitat i es pugui continuar amb el procés polític que portarà a un règim democràtic que posi Egipte a la posició que li correspon".

Els dirigents militars han lamentat els morts i els ferits dels últims dies, uns fets que han qualificat de dolorosos, i, a la vegada, han traslladat el seu condol als familiars.

Malgrat la dimissió en bloc de l'executiu, les autoritats han assegurat que les eleccions legislatives se celebraran el 28 de novembre que ve, és a dir, en la data prevista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut