Catalunya

Protecció Civil dóna per finalitzat l'episodi de pluges intenses i manté l'alerta pel temporal marítim

El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'avís per pluges intenses i per acumulació de precipitacions, però, amb tot, Protecció Civil manté l'alerta de l'Inuncat als municipis costaners pel temporal marítim, que encara pot afectar avui el litoral. Com va passar ahir a moltes platges, avui es podrien repetir les onades superiors als 2,5 metres tant a la costa de Girona com la de Barcelona i les Terres de l'Ebre, on es preveu mar de fons de l'est. Ahir, el temporal va afectar especialment l'Alt Empordà i la Selva, on es va menjar platges i va cobrir aparcaments a tocar del mar. Els cabals dels rius continuen amb valors superiors als habituals, però amb tendència a la baixa.

RedaccióActualitzat
La previsió indica un dimecres assolellat i més tranquil, encara amb temporal marítim, tot i que va perdent força. Avui ja no s'esperen onades de 4 metres, com les d'aquest dimarts, però l'alerta es manté perquè encara poden superar els 2,5 metres.

Protecció Civil ha informat d'incidències a diversos municipis, com ara a Llançà, on han tancat l'aparcament municipal La Gola per la llevantada, o l'Ampolla, on han tallat un tram del passeig marítim, el mateix que ha passat a Vilassar. A Badalona s'ha impedit de forma preventiva l'accés al pantalà. A Blanes, l'onatge s'ha menjat part de la platja, mentre que a Mataró ha obligat a tancar l'accés als espigons. A més, els trens que passen pel Maresme han restringit la velocitat als trams Mataró-Vilassar i Pineda-Malgrat.

A l'Alt Empordà, 21.000 alumnes no han pogut anar aquest dimarts a l'escola perquè han tancat tots els centres de Primària i Secundària, i al Pla de l'Estany s'ha suspès el transport escolar. Aquest dimecres ja es reprendran tant les classes com el transport.

L'acumulació d'aigua als embassaments ha estat més que notable. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, s'han desembassat els pantans de Foix, Portbou, Vallforners, Boadella i Susqueda-Pasteral.

A les Terres de l'Ebre han fet valoració dels efectes dels aiguats als camps de conreu. Els més perjudicats són els pagesos de l'horta a l'Aldea, amb prop de 15 hectàrees afectades, i també hi ha molts camins rurals i marges afectats. L'Ajuntament de Tortosa ha obert un telèfon per rebre les peticions dels veïns afectats pels aiguats.

Carreteres tallades


A aquesta hora, encara hi ha tallades tres carreteres secundàries a l'Alt Empordà pels aiguats: Vilanova de la Muga-Peralada, Vilafant i Vilaür.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut