Madrid

Salgado diu que Espanya no ha de ser rescatada i que la sostenibilitat del deute és "inqüestionable"

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha manifestat que Espanya no ha de ser rescatada i que la sostenibilitat del deute espanyol és "inqüestionable". En declaracions a la Cadena SER, Salgado ha recordat que els pressupostos generals de l'Estat recollien 27.000 milions d'euros per fer front als compromisos de deute, dels quals se'n gastaran "només" 24.000. Tot i això, la ministra ha reconegut: "Desitjaríem pagar preus més baixos perquè ens ho mereixem."

Actualitzat
Les declaracions de la ministra irrompen després que el pànic ha tornat aquest dijous a estar molt present després que el Tresor ha hagut de pagar un interès del 7%, la xifra més alta des de la creació de l'euro. De fet, podríem dir que aquest 7% és un llistó psicològic, ja que en el cas de Grècia i Portugal va forçar la intervenció europea.

Això fa pensar que Espanya està en zona de rescat, ara bé, la vicepresidenta econòmica Elena Salgado ha volgut calmar els ànims immediatament. Descarta la possibilitat del rescat i assegura que ni tan sols s'ha hagut de gastar tota la partida de diners que tenien destinada a fer front als compromisos del deute.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut