Atenes

Papadimos es compromet a aplicar les mesures que la UE exigeix a Grècia

El govern liderat pel nou primer ministre grec, Lukàs Papadimos, s'ha compromès a aplicar els compromisos acordats a la cimera de la UE del 27 d'octubre. En l'arrencada del seu mandat aquest dilluns, davant del Parlament, el nou primer ministre grec ha explicat el seu programa de treball i ha remarcat que aquest és el camí perquè "Grècia pugui mirar al futur amb confiança".

Actualitzat
El govern d'unitat té el suport de 260 diputats, dels 300 escons de la cambra, ja que, als socialistes del Pasok, als conservadors de Nova Democràcia i als extremistes de LAOS, s'hi han sumat els tres diputats de la formació centrista de l'exministra d'Exteriors Dora Bakoyannis.

El debat parlamentari que ha obert Lukàs Papadimos culminarà dimecres amb un vot de confiança al nou executiu. La prioritat de l'equip de govern grec és desencallar els 8.000 milions d'euros del sisè tram del rescat, uns diners imprescindibles per evitar la bancarrota del país.

En segon terme, hi ha la ratificació del segon rescat acordat a la cimera de la UE, així com l'aplicació de les mesures que s'hi van negociar. "El suport europeu depèn de l'aplicació dels acords del 27 d'octubre." Cal que "tots els líders polítics firmin, que s'hi comprometin. (...) És la nostra obligació cap als pobles europeus que ens donen suport", ha assegurat Papadimos picant l'ullet al líder de Nova Democràcia. Antonis Samaràs s'ha negat a firmar una declaració escrita, com demana la UE, que contingui el compromís que es compliran els acords assolits amb els prestamistes.

Papadimos ha reconegut a Samaràs que les "actuals polítiques han empitjorat la recessió i han augmentat l'atur", però no hi ha cap alternativa a la permanència a la zona euro. La situació pot canviar amb les mesures adequades, ha assegurat.

Per aquesta mateixa setmana es preveu la primera visita a Grècia dels experts de la troica, formada per la UE, l'FMI i el BCE. Amb aquesta missió, Atenes espera que es desbloquegi el sisè tram de 8.000 milions d'euros del préstec acordat al maig del 2010, necessari perquè el país no entri en fallida.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut