Marxa dels indignats a Atocha
Marxa dels indignats a Atocha
Madrid

El moviment 15-M marxa per un nou model social a una setmana de les eleccions

El moviment 15-M ha fet aquest dissabte al migdia, i a una setmana de les eleccions generals, una nova manifestació al centre de Madrid per reclamar un canvi en el model econòmic, social i polític. Fonts policials presents a la marxa han xifrat la participació en el seu inici en prop de mig miler de persones.

Actualitzat
"Defensa de la cosa pública, participació ciutadana i 'stop' corrupció" és el lema de la manifestació, que s'ha iniciat a Atocha.

"Democràcia, on ets?", "Que cada vot valgui igual", "No ens representen", "Llei electoral més justa ara" són algunes de les consignes que han portat els manifestants, que han corejat frases icòniques per al moviment com "No hi ha pa per a tant xoriço "i "Tots som Grècia".

La manifestació arriba una setmana abans de les eleccions, però els indignats, com Jaime del Val, membre del grup transversal dels acampats de Sol, han insistit abans del començament que amb aquest acte "no s'està orientant el vot, sinó fent una crítica forta del sistema actual a més de propostes d'un canvi de model".

Miguel Ángel Valencia, portaveu de Democràcia Reial Ja, ha assegurat que "sobren" els motius per sortir al carrer perquè hi ha un descontentament total. Assegura que a Espanya hi ha "un problema seriós, ja que estem intervinguts encara que no ens ho vulguin dir".

La marxa ha estat encapçalada per una gran pancarta que deia "Canvi de model ara!". La marxa d'indignats ha acabat a la Puerta del Sol, on ha començat un debat, denominat Fòrum Social, en què es discuteixen les propostes presentades pels ciutadans a través de diferents iniciatives.

Anar al contingut