Explosió en un edifici provocada per un obús dels tancs del règim sirià.
La repressió contra els opositors es manté a Síria tot i les pressions internacionals.
Damasc

Human Rights Watch acusa el règim sirià de crims en contra de la humanitat

L'organització Human Rights Watch ha acusat el règim sirià de crims en contra de la humanitat en un informe. L'organització de drets humans posa èmfasi sobretot a la ciutat de Homs, un dels principals bastions de l'oposició i epicentre de les protestes en contra del govern. Segons conclou, des del 2 de novembre les forces de seguretat han matat almenys 104 persones en aquesta localitat.

Actualitzat
El balanç de civils morts a Homs des de l'abril fins a l'agost, segons HRW, és d'almenys 587, mentre que els opositors siris calculen que des de l'inici de la revolta el passat mes de març fins ara han mort unes 1.400 persones només a Homs.

L'informe, de 63 pàgines, assegura que el règim de Bachir al-Assad porta a terme "abusos sistemàtics, tortures, detencions arbitràries, desaparicions forçoses i assassinats il·legals".

L'organització ha documentat disset morts a Homs de persones que estaven detingudes, almenys dotze de les quals tenien signes clars de tortura.

HRW demana que s'expulsi Síria de la Llig Àrab


Human Rigths Watch demana que la Lliga Àrab, que aquests dies es reuneix amb el règim sirià, que expulsi Síria de l'organització i que reclami a l'ONU un embargament d'armes i sancions i que porti Síria al Tribunal Penal Internacional.

Human Rights Watch no pot entrar a Síria, però basa l'informe en el testimoni de 114 veïns de Homs que han fugit de la població o que parlen via internet des de l'interior de Síria.

En el "full de ruta" aprovat per Síria el 2 de novembre, s'exigeix aturar qualsevol tipus de violència, el replegament de les forces armades i l'alliberament d'aquells detinguts en les protestes que no hagin comès crims. Tot i els compromisos, la violència a Síria no ha cessat.
Anar al contingut