Protesta de personal sanitari a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona (Foto: ACN)
Protesta de personal sanitari a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

Metges de Catalunya convoca vaga el 15 i 16 de novembre contra les retallades

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat dos dies de vaga la setmana que ve contra les retallades a la sanitat pública. L'aturada serà el 15 i 16 de novembre, coincidint amb la recta final de la campanya electoral. Més de 16.000 metges del centres sanitaris públics i concertats estan convocats a seguir la protesta, que portarà per lema "La salut ni es tanca ni es retalla". Segons ha anunciat el president del sindicat, Albert Tomàs, la vaga modificarà el servei de 65 hospitals i 427 centres d'atenció primària de la xarxa pública de salut. Fonts de la Conselleria de Salut han lamentat la vaga, tot i admetre que és legítima, i han indicat que el departament estudiarà la convocatòria.

Actualitzat
El sindicat ha assegurat que té "informacions" que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat al titular de Sanitat, Boi Ruiz, "una retallada del 4,8% en els pressupostos sanitaris del 2012 que encara està en fase d'elaboració", cosa que contradiria el que fins ara ha assegurat el mateix Ruiz.

Metges de Catalunya ha recordat que aquesta retallada s'afegiria a la que ja s'està aplicant aquest any, que és del 10% i que ha comportat que es tanquin les urgències nocturnes i CAPs d'arreu del país.

Aquesta serà la primera vaga dels metges contra les retalles del govern que encapçala Artur Mas. Els facultatius van demanar per carta al president de la Generalitat que es repensés la rebaixa del pressupost sanitari. El sindicat desconvocarà la protesta si té garanties que no hi haurà més tisorada sanitària l'any que ve.

Metges de Catalunya assegura que entén que els usuaris es puguin sentir molestos pels perjudicis, però els demana que pensin que l'aturada es fa per garantir la qualitat dels serveis públics. Comissions Obreres ha considerat "irresponsable" la vaga perquè considera que només pretén mantenir "els privilegis intolerables d'uns quants, molt pocs" dels treballadors de la sanitat pública.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut