Pancartes a les portes de l'edifici ocupat per les famílies a Nou Barris (Foto: ACN)
L'edifici ocupat és el carrer Almagro de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Els indignats de Nou Barris es podran quedar de moment als pisos ocupats

Les famílies que van ocupar un edifici de Nou Barris amb el suport del moviment 15-M es podran quedar als pisos, com a mínim de moment. El jutge que porta el cas ha decidit arxivar la causa oberta per la via penal i no desallotjar-los, perquè entén que, en qualsevol cas, la denúncia dels propietaris s'hauria de tramitar per la via civil o per la contenciosa administrativa. El jutge entén que no s'està causant cap dany greu a la propietat.

Actualitzat
El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona entén que els fets "no són constitutius d'una infracció penal". Ho justifica pel fet que el bloc fa temps que és buit i no està clar què se'n farà en el futur. A més, dels diversos propietaris que té, només un, Cajamar, ha presentat denúncia.

Les onze famílies que van ocupar l'edifici del número 2-4 del carrer Almagro, al barri de Verdum, es podran quedar als pisos, si més no, mentre no es resolguin les altres vies a les quals poden recórrer els propietaris. Totes estaven desnonades o a punt de ser-ho quan van entrar a l'immoble, després de la manifestació del 15-O. El fiscal va demanar que es donés un mes als okupes per desallotjar voluntàriament l'edifici, mentre que les defenses van demanar que s'arxivés el cas. Vuit dels ocupes van declarar davant del jutge, que finalment ha resolt a favor seu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut