Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
El Caire

Síria accepta aturar la violència i alliberar els detinguts, segons el pla de la Lliga Àrab

El govern sirià ha anunciat que accepta el "full de ruta" presentat per la Lliga Àrab per acabar amb la crisi en aquest país, que inclou el cessament de totes les accions violentes i l'alliberament dels detinguts durant les protestes contra el règim de Bashar al-Assad. També hauria acceptat obrir el país a observadors i periodistes. Segons un document llegit pel ministre d'Exteriors qatarià, Hamad bin Yasemen al Zani, les autoritats sirianes van donar la seva aprovació al pla consensuat per la Lliga Àrab diumenge passat a Doha.

Actualitzat
A més, el grup de contacte per Síria de la Lliga, presidit pel mateix Al Zani, iniciarà contactes i consultes amb el govern sirià i amb diferents sectors de l'oposició per preparar la celebració, en les pròximes dues setmanes, d'una conferència de diàleg nacional.

El cap de la diplomàcia de Qatar ha subratllat que a partir d'"ara l'important és que la part siriana compleixi l'acord perquè això ajudarà a resoldre la crisi. Desitgem que el compliment sigui seriós i immediat, ja sigui pel que fa a la fi dels assassinats, a l'alliberament de presos i pel fi de tot fenomen armat".

Tot i això, Al Zani ha advertit que si Damasc no posa en marxa el pla, el grup de contacte es tornaria a reunir per prendre altres mesures.
Anar al contingut