En les últimes hores, nou palestins i un israelià han mort a la Franja de Gaza.
En les últimes hores, nou palestins i un israelià han mort a la Franja de Gaza.
Gaza

Deu morts a Gaza i Israel abans de l'anunci de la treva de la Jihad Islàmica

El moviment islamista palestí de la Jihad Islàmica ha anunciat que ha arribat a un acord per a una treva amb Israel, després de 24 hores d'atacs a Gaza i els voltants de la ciutat que han acabat amb deu morts.

RedaccióActualitzat
Nit d'enfrontaments a tocar de la Franja de Gaza entre l'exèrcit d'Israel i milicians palestins. Almenys nou persones han mort en territori de Gaza pels bombardejos israelians. També un ciutadà israelià ha mort a la ciutat costanera d'Ashkelon pels coets palestins.

Cinc de les víctimes palestines van morir ahir a la tarda en un atac de l'aviació israeliana contra un camp d'entrenament de les Brigades d'Al-Quds, el braç armat de la Jihad Islàmica, a la ciutat de Rafah. Després de l'atac, diversos palestins van respondre llançant coets contra poblacions del sud d'Israel. Un dels projectils va matar un civil.

Com a resposta, durant el vespre i la nit, l'exèrcit israelià va tornar a bombardejar la Franja i va matar quatre persones més. Els bombardejos israelians contra membres de les milícies de la Jihad Islàmica són una resposta al llançament de coets des de Gaza aquesta setmana que no van causar víctimes.

Les faccions palestines de Gaza han acordat un alto el foc aquest diumenge després de la nova onada d'atacs entre israelians i palestins. "La Jihad Islàmica ha respost als esforços de treva, però ens reservem el dret a respondre a qualsevol agressió. Hem creat un balanç d'horror amb l'enemic, que ha estat qui ha pregat per una treva", ha declarat el portaveu de les Brigades d'Al-Quds, Abu Ahmed, en un comunicat.

Segons l'agència de notícies palestina Maan, la mediació egípcia ha estat la clau que ha permès arribar a aquest acord de treva, en vigor des de les 04.00 GMT.
Anar al contingut