Roma

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, supera una vegada més una moció de confiança

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha superat novament una moció de confiança al Parlament. Ho ha fet pels pèls, per 316 vots a favor i 301 en contra després de dues rondes de votacions. En la primera, l'oposició en bloc s'ha negat a participar-hi, mentre que sí que ha votat en la segona. Ha estat la moció de confiança número 51 en tres anys a la cambra italiana.

RedaccióActualitzat
Per aconseguir salvar novament el seu govern, Berlusconi ha hagut de fer servir diverses argúcies, entre les quals invocar el reglament de la cambra per intentar que 50 "onorevoles" absents computessin com a presents sota el pretext que estan en alguna missió oficial. També s'ha anat a buscar diputats a casa i n'ha trucat a d'altres per telèfon apel·lant a velles amistats. Fins i tot un ha acudit al Parlament amb la cama enguixada.

Sota pressió del president italià, Giorgio Napolitano, perquè demostrés la seva capacitat per gestionar el reguitzell de problemes econòmics i socials del país, Berlusconi s'ha vist obligat a tornar a adreçar-se a la cambra baixa per demanar la renovació de la confiança al seu govern.

En el seu discurs davant la cambra la vigília de la votació, Berlusconi assegurava que no hi ha alternativa al seu govern, que una crisi ara seria una irresponsabilitat tenint en compte que l'economia es troba sota una gran pressió dels mercats i que ell té la intenció de governar fins al 2013.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut