Berlín

Papandreu defensa les ajudes a Grècia com una inversió per al futur

El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha defensat les ajudes al seu país com una inversió per al futur que beneficiarà tota la Unió Europea. En una visita a Berlín i davant d'empresaris alemanys, Papandreu ha dit que les ajudes dels països de l'eurozona per reflotar l'economia grega "no són una inversió en els errors del passat, sinó en els èxits del futur". Per això, Papandreu s'ha adreçat als empresaris per demanar-los confiança i comprensió amb l'esforç reformador emprès al seu país. També ha garantit que Grècia complirà tots els compromisos adquirits. Coincidint amb aquesta visita, Atenes ha anunciat que la troica d'inspectors tornarà aquesta setmana a Grècia per seguir verificant el compliment dels seus compromisos per tal de desbloquejar un nou tram del pla de rescat.

Actualitzat
"Puc garantir-los que Grècia complirà tots els seus compromisos", ha dit Papandreu. "Prometo que els grecs lluitarem i tornarem al creixement i a la prosperitat després d'aquest període de dolor", ha afegit el primer ministre de Grècia, assetjat per la pressió internacional perquè apliqui reformes amb l'objectiu de rebre ajuda addicional.

Papandreu es reunirà avui amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Coincidint amb aquesta visita Atenes ha anunciat el retorn de la troica d'inspectors -formada pels experts de la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu- per aquesta setmana per tal de continuar analitzant els avenços de Grècia.

Grècia necessita el vistiplau dels inspectors perquè es desbloquegi el nou tram del pla de rescat pel qual rebrà 8.000 milions d'euros, vitals per mantenir la seva economia a flotació. Aquests diners corresponen al tram de l'octubre del préstec internacional aprovat aquest 2011.

Paral·lelament, Alemanya ha dit que no veu bé l'ampliació del fons de rescat per ajudar països amb problemes que proposa la Comissió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut