Puigcercós, somrient en un recent homenatge sorpresa. (Foto: ACN)
Puigcercós, somrient en un recent homenatge sorpresa. (Foto: ACN)
Barcelona

Puigcercós considera insuficient l'acord amb les "majors" i Tresserras hi veu un "primer pas"

El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha considerat que l'acord de la Generalitat amb les "majors" per incrementar el nombre de pel·lícules de Hollywood que es poden veure en català es queda curt. Puigcercós ha afirmat que CiU ha "posat la proa" amb la llei impulsada en la legislatura anterior i amb Esquerra Republicana al capdavant del Departament de Cultura. L'actual conseller del ram, Ferran Mascarell, ha explicat que, un cop tancat el pacte, ha telefonat al seu antecessor, Joan Manuel Tresserras, per avançar-li l'acord. Tresserras, en un to molt conciliador, ha considerat el pacte un "primer pas".

Actualitzat
Malgrat admetre que és positiu que augmenti la presència del català a les sales del cinema, Puigercós ha afirmat que Mascarell "enterra" la llei perquè l'acord és una decisió "unilateral" dels exhibidors que traeix la norma.

L'expresident d'ERC ha advertit que podria ser la primera d'un seguit de mesures que suposin renunciar a la promoció del català que va impulsar el tripartit amb lleis com el codi de consum, que estableix el dret dels consumidors de ser atesos oralment i per escrit en català.

Més conciliador ha estat Joan Manuel Tresserras. L'exconseller de Cultura ha afirmat que confia que l'acord sigui "un primer pas pel desplegament conjunt de la llei" i ha afegit que "haurem d'estar tots amatents que es puguin anar fent els passos que queden".

Una reacció de caràcter ben diferent ha estat la d'Albert Rivera, de C's, que ha afirmat que el govern d'Artur Mas "s'ha topat amb la realitat política, social, empresarial i jurídica" i ha buscat un acord amb les distribuïdores que suposa un "estrepitós fracàs de la política d'imposicions"



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut