Barcelona

Bono aposta per una revisió del model autonòmic i diu que demanar la independència és insolidari

"Anacrònica, antiga i insolidària." Així defineix el president del Congrés espanyol, José Bono, l'opció independentista. El polític del PSOE diu en una entrevista a "El matí" de Catalunya Ràdio que ara és l'hora de mirar el que ens uneix i, sobretot, de superar les injustícies. Bono aposta per una revisió del model autonòmic amb sentit comú i amb sentit patriòtic. Sobre la prohibició dels toros a Catalunya, el dirigent socialista creu que és una mala decisió i recorda que encara no està tot decidit, perquè hi ha un recurs presentat en el Constitucional. Bono diu també que quan deixi el càrrec de president del Congrés es dedicarà a la seva vida professional.

Actualitzat
José Bono encara la recta final com a president del Congrés dels Diputats. Deixarà de ser-ho el 13 de desembre, quan en principi es constitueixin les cambres que surtin de les eleccions generals del 20 de novembre.

Bono ha explicat que després d'aquest dia es dedicarà més a la seva feina d'advocat. Però fins llavors continua sent un polític en actiu i manté les seves polèmiques declaracions. En una entrevista a "El matí" de Catalunya Ràdio, el polític del PSOE ha carregat contra els independentistes. Diu que demanar la separació amb Espanya és "anacrònic, antic i insolidari".

Revisió autonòmica

Bono veu amb bons ulls una revisió del sistema autonòmic. Diu que ara tocar superar les injustícies. Matisa que no es tracta de fer taula rasa i eliminar les autonomies, sinó de mirar amb sentit patriòtic el model.

Bono ha recordat que el model va ser aprovat després del franquisme per acontentar els militars. Destaca que "el cafè per a tothom va tenir els seus avantatges" però creu que és el moment de revisar-lo i adequar-lo, sense pronunciar-se en quin estatus haurien de quedar Catalunya i el País Basc.

Amb la seva retòrica habitual, Bono ha assegurat que se sent més a prop d'un obrer català que d'un "rentista" de la seva terra.

Llibertat d'opció en les corrides

El dirigent del PSOE s'ha mostrat contrari a la decisió de prohibir les corrides de toros a Catalunya. Un dia després de l'última funció de la història a la Monumental, Bono ha afirmat que "mentre hi hagi gent per gaudir dels toros a Catalunya" s'haurien de mantenir.

El president del Congrés no ha fet una defensa aferrissada del toreig, però considera que "la llibertat hauria d'estar per sobre".

Socialista fins al final

Bono ha explicat als micròfons de Catalunya Ràdio que a partir del 13 de desembre es dedicarà més a la seva feina com a advocat. Però afirma que no deixarà mai la política i mantindrà el carnet del PSOE.

El president del Congrés ha parlat també d'economia. Diu que els polítics tenen "l'obligació de no gastar més del que hi ha" i reivindica la fortalesa de l'euro per sortir de la crisi.
Anar al contingut