Nova York

Netanyahu proposa a Abbas reunir-se "aquí i ara" per rellançar el procés de pau

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha proposat al president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, reunir-se de forma immediata a Nova York i reprendre les negociacions directes. "Estem a milers de quilòmetres de les nostres cases, estem en el mateix edifici. Què ens impedeix reunir-nos avui i començar a negociar?". Per Netanyahu, la petició de reconeixement de Palestina per l'ONU és voler "un estat sense pau, en lloc d'un estat amb la pau" i ha advertit que la pau "no arribarà a través de resolucions sinó de la negociació".

Actualitzat
El primer ministre israelià ha dit que "Israel està preparat per tenir un estat palestí a Cisjordània, però no per tenir una nova Gaza", que ha vinculat la violència islamista amb el terrorista.

Benjamin Netanyahu ha dit també que ha arribat l'hora que els palestins reconeguin "Israel com a estat jueu". Segons el primer ministre, jueu ve de Judea, que és territori històric del seu poble, i ha explicat que no voler reconèixer-ho és com no voler acceptar, per exemple, que els "americans vulguin americanitzar Washington".

Netanyahu ha pronunciat el seu discurs poc després que el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, comuniqués a l'Assemblea que havia lliurat al secretari general, Ban Ki -moon, la seva sol licitud formal d'adhesió a les Nacions Unides.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut