Imatge d'arxiu de César Cabo. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de César Cabo. (Foto: Reuters)
Madrid

La jutge imputa tota la directiva del sindicat de controladors USCA per la vaga del pont de la Puríssima

La jutge que investiga el caos aeri del pont de la Puríssima ha citat a declarar com a imputats tota la junta directiva del sindicat de controladors a petició d'una associació d'afectats. Aquesta associació acusa el sindicat de ser el responsable d'incitar que els controladors abandonessin injustificadament els seus llocs de treball. Fins ara, només estaven imputats els controladors aeris que havien marxat dels lloc de treball.

Actualitzat
La titular del jutjat d'instrucció número 33 bis de Madrid ha imputat la junta directiva de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) per la seva presumpta responsabilitat en l'abandonament de les torres de control per part dels controladors aeris el 3 i el 4 de desembre passats.

La directiva del sindicat, que representa més del 90% del col·lectiu, haurà d'explicar a la jutge si va convocar els seus afiliats la nit del 2 de desembre per anar a diferents assemblees el dia següent i si aquestes van derivar en l'abandó dels llocs de treball per part de 400 controladors de tot Espanya.

El president d'USCA, Camilo Cela, ja va declarar en dues ocasions davant la jutge el mes de juliol passat en qualitat de controlador i com a president del sindicat. Cela va assegurar que "l'únic responsable" del caos aeri va ser l'empresa pública AENA pels canvis laborals imposats al col·lectiu.

La jutge també haurà de citar a declarar el vicepresident d'USCA, José Manuel Acevedo; el secretari general, Abel Hernández; l'aleshores secretari de Comunicació, César Alvarez Cabo, i el portaveu del sindicat, Daniel Zamit, entre d'altres. A tots se'ls imputen presumptes delictes de sedició, coaccions, abandonament del lloc de treball i segrest de passatgers.

Anar al contingut